Aankondiging Taekwondo Den Hoorn clubtoernooi

 

Eindelijk is het zover! Ons eerste echte clubtoernooi dat plaatsvindt op zondag 15 mei 2022. Door Corona moesten we het meerdere keren uitstellen maar niks houdt ons nu meer tegen. Met maar liefst 70 deelnemers! We hebben er bewust voor gekozen om je niet op te geven maar af te melden bij deze editie van het clubtoernooi  als je echt niet kan. Dit is namelijk het moment om eens kennis te maken hoe het wedstrijdleven van een Taekwond0-in eraan toegaat. Echte regels en gebruiken van de ITF taekwon-d0 tijdens een toernooi maar nu in een vertrouwde omgeving met alleen maar leden van onze club. Leerzaam voor de deelnemers maar ook voor ouders en andere aanhang. Iedereen is namelijk welkom om te komen kijken! Maar ook de ervaren wedstrijddeelnemers hebben hier naar uitgekeken....We hebben kleine poules samengesteld met maximaal 5 deelnemers die ongeveer gelijkwaardig zijn. Er zijn 2 onderdelen waar iedereen aan meedoet. Tuls en sparring. Voor alle witte banders is er een vervanger voor de tulswedstrijd. Dit omdat de witte banders de 1e tul over het algemeen nog allemaal aan het leren zijn. Voor hen zal er de kickbagchallenge zijn. Meer info over de onderdelen en regels vind je verderop in de uitnodiging.

 

Onder andere dankzij de opbrengst van de Plusactie sponsoractie en de grote clubloterij kunnen we de zaal en het materiaal huren, is de entree voor de deelnemers en publiek gratis, maar hebben we ook mooie prijzen voor alle deelnemers! Want alleen al daar gaan staan op de mat is al een overwinning! 

Er is een catering aanwezig voor een broodje en een drankje. Alles tegen schappelijke prijs. Let op! Alleen contante betaling.

 

Helaas is wachten totdat je poule aan de beurt is ook 1 van de dingen die erbij horen. Uiteraard is het ook mooi om de wedstrijden van de anderen te zien en ze aan te moedigen. Zeker om ook de al ervaren deelnemers te bekijken. Je leert er heel veel van. Ook is er een opwarm/oefenhoek waar je even kan opwarmen. Om het wachten zoveel mogelijk te beperken hebben we besloten om op 2 velden tegelijk het toernooi te laten plaatsvinden ipv 1 veld. Dit zorgt er wel voor dat we behoorlijk wat scheidsrechters en jurytafelleden nodig hebben. Voor het sparren zijn dit al 10 scheidrechters en 6 juryleden! Buiten dit hebben we natuurlijk ook nog vrijwilligers nodig voor andere taken. Er hebben zich gelukkig al een aantal mensen aangemeld maar we hebben er nog wel een aantal nodig! Geef je vooral op als je wilt helpen! Ervaring is niet nodig. En voor eten en drinken wordt gezorgd. 

 

Het programma heeft een ochtend en middagdeel. 

 

Ochtend: Tuls/kickbagchallenge

Voor alle witte banders is er de kickbagchallenge.  De bedoeling is dat 2 deelnemers allebei op een eigen kickbag 30 seconden zoveel mogelijk technieken laten zien. Technieken die we in de les natuurlijk regelmatig oefenen. De jury zal een winnaar kiezen op basis van diversiteit, uitvoering en moeilijkheidsgraad etc. 

 

Voor iedereen met een gele slip en hoger is er een tulwedstrijd. 2 deelnemers lopen een vrije tul naar keuze. Dit is gevecht tegen een denkbeeldige tegenstander/s volgens een vast patroon. Binnen de ITF taekwon-do zijn er 24 verschillende tuls. Deze mag niet hoger zijn dan de tul die je voor je laatste examen hebt geleerd. De jury zal een winnaar kiezen op basis van de uitvoering.

De prijsuitreiking voor deze onderdelen zal plaatsvinden als het ochtendprogramma is afgelopen.

 

Middag: Sparring

Een onderdeel wat regelmatig geoefend wordt in de les. Dit is namelijk het moment om het geleerde in de praktijk te brengen. Bij het sparren is het de bedoeling om punten te scoren bij je tegenstander doormiddel van trap- en stoottechnieken. Alles is op basis van semi-contact. Dat wil zeggen dat je elkaar mag raken maar beheerst en zonder de intentie om de ander pijn te doen, het doel is punten scoren. Alle deelnemers hebben bescherming aan zoals hoofd-, hand- en voetbeschermers. Deze hebben we klaar liggen tijdens het toernooi en kunnen gewoon geleend worden. Het enige wat deelnemer zelf dient te hebben is een gebitsbeschermer. Niet alleen voor dit toernooi maar ook voor de lessen. Mocht je deze niet hebben dan kun je er 1 bij ons kopen. De kosten hiervan zijn 4,50 euro. Vraag er even naar in of voor de les.  Doe dit wel voor het toernooi omdat hij nog op maat moet worden gemaakt.

De prijsuitreiking voor het sparren zal plaatsvinden nadat de laatste poule klaar is.

 

We hopen er echt een leuke ervaring voor iedereen van te maken. We hebben geprobeerd zo goed als mogelijk de poules samen te stellen en alle voorbereidingen te treffen. We zullen vast wel tegen dingen aanlopen en dit zo goed als mogelijk proberen op te lossen. Voor ons is het ook de 1e keer dat we dit zelf organiseren maar we hebben er vertrouwen in dat het een mooie, sportieve en gezellige dag wordt! Hieronder  vindt je de de uitnodiging en wat extra informatie. 

 

Heb je nog vragen , stel ze dan gerust even bij 1 van ons!

 

 

 

Uitnodiging clubtoernooi Taekwon-do Den Hoorn

Datum: zondag 15 mei

Locatie: sportzaal het Lint Achterdijkshoorn 10, 2635 MK Den Hoorn

De entree zal via de buitenzijde (brandtrap) direct naar de zaal zijn. Dus niet via de voordeur Volg de bewijzering.

Tijden: 09:00 uur tot circa 16:00 uur.

Zaal open om 08:45 uur.

Deelname: alleen leden van Taekwon-do Den Hoorn.

Categorieën:  kickbagchallenge (witte banders); 30 seconden zoveel mogelijk technieken.

 - Tuls gele slip t/m zwarte slip; 1 vrije tul lopen niet hoger dan de tul die je voor het laatste examen hebt moeten doen. 

 - Sparring gele slip t/m blauwe slip; jeugd/junior punt stop systeem 1,5 minuut. Bij gelijke stand verlenging 1 minuut daarna golden point. 

 - Sparring blauwe band t/m zwarte slip; jeugd/junior doorgaand systeem 1,5 minuut. Bij gelijke stand verlenging 1 minuut, daarna golden point.

 - Sparring gele slip t/m zwarte slip senior; doorgaand systeem 2 minuten. Bij gelijke stand verlenging 1 minuut, daarna golden point.

- Sparring puntentelling: stoot op het lichaam/hoofd 1 punt, traptechniek op het lichaam 2 punten, traptechniek op het hoofd 3 punten.

 

Prijsuitreiking: in de ochtend voor alle tuls en kickbagchallenge deelnemers nadat de laatste poule geweest is.

Prijsuitreiking: in de middag voor alle sparringsdeelnemers nadat de laatste poule geweest is. 

Catering: er is catering aanwezig waar je wat te drinken en eten kunt kopen tegen een schappelijke prijs. Zelf meenemen mag natuurlijk ook. Zorg er wel voor dat je alles netjes houdt en afval in de daarvoor bestemde prullenbakken doet. Neem vooral ook water mee net zoals tijdens de les.

Toilet: er zijn toiletten waar gebruik van gemaakt kan worden. Die worden aangegeven met bewijzering en er is hygiënische handgel aanwezig.

 

Privacy:

Op het clubtoernooi maken wij foto’s/video’s. U of uw kinderen kunnen op deze foto’s/video’s te zien zijn. Wij publiceren geen foto’s/video’s waardoor mensen schade kunnen ondervinden. Toch vinden we het belangrijk om dit aan u
mede te delen voor het gebruik van foto’s video’s. Het is goed mogelijk dat u niet wilt dat foto’s/video’s van u of uw kinderen of u gepubliceerd worden. U mag natuurlijk altijd aan ons laten weten dat u liever niet hebt dat foto’s/video’s met u of
uw kinderen gepubliceerd worden. Wij zullen er dan alles aan doen om dit te voorkomen.
Deze mededeling geldt alleen voor foto’s/video’s die door ons, of in onze opdracht worden gemaakt. Het kan voorkomen dat andere ouders/bezoekers foto’s/video’s maken tijdens onze activiteiten. Taekwon-do Den Hoorn heeft daar geen invloed op, maar wij gaan
ervan uit dat deze ouders/bezoekers ook terughoudend zijn bij het plaatsen van foto’s/video’s op internet. Met
deelname/bezoeken van het clubtoernooi geeft u aan de privacy regels te hebben
gelezen en hiermee akkoord te gaan.