Beste allemaal,

We gaan het in ieder geval tot 14 januari als volgt doen.

De lessen zullen buiten gegeven worden. Zowel op de woensdag als vrijdag van 16:00 uur tot 17:00 uur. De tijd is voor iedereen hetzelfde ongeacht of je normaal in het 1e of 2e uur les volgt. We zijn met voldoende instructeurs om tijdens de les aparte groepen te maken indien nodig. Als je 1x in de week traint kun je zelf kiezen welke dag je komt en als je 2x in de week traint kun je natuurlijk beide dagen komen. Tegen kou kunnen we ons kleden en daar worden we alleen maar harder van. Als het regent of als dat de voorspelling is dan zal er net zoals de vorige keer een zoomles verzorgd worden. 

 

Uiteraard hopen we alle kids te zien bij de lessen. Probeer ze te stimuleren om te komen ondanks dat de temperatuur misschien een obstakel kan zijn. Trainen in de frisse buitenlucht heeft ook vele voordelen!

 

Even de belangrijke zaken op een rijtje:

 

- de lessen zijn zowel op woensdag en vrijdag van 16:00 uur tot 17:00 uur voor iedereen. Uitgezonderd oudjaarsdag 31 december. Dan is er geen les.

- de lessen zijn net als de vorige keer op het schoolplein van de dependance van het Galjoen en Talent aan de Victoria 

- kleed je voldoende warm aan als het nodig is. Hoeft dus niet in Dobok. Het liefst in lagen zodat je nog wat uit kan doen. Als het koud is, doe handschoenen aan. Het zorgt niet alleen voor warme handen maar het is ook een stuk minder gevoelig dan wanneer je met bevroren handen tegen een stootkussen moet stoten. (Als je zelf taekwon-do handschoenen hebt neem deze dan ook mee)

- ook tijdens de buitentraining gelden dezelfde corona voorzorgsmaatregelen als bij de binnenles.  Zie link of kijk  op de website van taekwondo Den Hoorn Preventief beleid Corona. Bij verkoudheidsklachten blijven we thuis. (Ook bij de buitenles zullen de leerlingen en leraren regelmatig contact met elkaar hebben.)

- ouders/verzorgers mogen kinderen alleen brengen en halen en niet blijven kijken bij de les. Ook vragen we jullie niet veel eerder te komen dan de les is afgelopen. De maatregelen laten dat niet toe.

- bij slecht weer gaat de les niet door. Omdat niets zo veranderlijk is als het weer kan het zijn dat er op de desbetreffende dag nog wordt bekeken of het mogelijk is om de les door te laten gaan. Het kan dus zijn dat het op het laatste moment wordt afgeblazen. Het wordt in de appgroepen door ons gecommuniceerd wanneer dit het geval is. Vragen hiernaar in de appgroep heeft geen zin. Dan weten we het gewoon nog niet.  

- houd de appgroep dus goed in de gaten ook tijdens de les. Als blijkt dat het weer tijdens de les te slecht wordt dan zullen we stoppen en moeten de kids opgehaald worden of gaan ze zelf naar huis als ze dat mogen.

- er zal een zoomles (net als voorgaande keer) worden gegeven als een buitenles niet mogelijk is. Dit is natuurlijk niet ideaal voor alle oefeningen maar ook dit geeft weer kansen om onderwerpen, theorie en oefeningen beter onder de loep te nemen waar we normaal niet aan toe komen. Details hierover volgen spoedig. Daar wordt aan gewerkt.

 

Bovenstaande gaat vanaf aanstaande woensdag 22 december 2021 in tot tenminste 14 januari 2022.

 

Tot slot.....

Natuurlijk zijn de geldende maatregelen weer een grote domper. Helaas hebben we geen andere keuze dan ons erbij neer te leggen en creatief te zijn.  Maar zoals het gezegde luidt: Een toegewijde taekwon-doin kan en zal op elke plaats, onder elke omstandigheid en op elk mogelijk moment zichzelf trainen om zo zijn fysieke en geestelijke vaardigheden verder te ontwikkelen en te onderhouden. 

 

Mocht je nog vragen hebben stel ze dan gerust even in een privé bericht of via de email kan uiteraard ook.